Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνδρου " ΤΟ ΣΚΟΥΜΠΙ", επιδιώκοντας την ευρύτερη απήχηση της τέχνης, κάθε έτος διοργανώνει το Φεστιβάλ Εικαστικών "Η Τέχνη του Αιγαίου Ταξιδέυει".
Στα πλαίσια αυτού του Φεστιβάλ, οργάνωσε και προυσίασε τρεις σημαντικές εκθέσεις εικαστικών για το έτος 2012:
  1. "Η Τέχνη ταξιδεύει στην Άνδρο". Στο χώρο του ιστορικού παλαιού Ελαιοτριβείου στο Άνω Γαύριο της Άνδρου 1 - 15 Αυγούστου 2012. Οι δεκαπέντε (15)  καλλιτέχνες ζωγράφοι και γλύπτες), παρουσίασαν έργα τους σε ένα χώρο, που αποτελεί μέρος της ιστορίας και παράδοσης του νησιού. Αυτός ο χώρος επιλέχθηκε για πρώτη φορά από το Σύλλογο, μια και συνήθως η έκθεση γινόταν στο Λύκειο της περιοχής.  Η επιλογή αυτή απεδείχθει καταλυτική και οι πολίτες και επισκέπτες του νησιού την αγκάλιασαν.
  2. "Η Τέχνη ταξιδεύει στο Παρίσι". Στο γνωστό πύργο τέχνης Briole στο Παρίσι 21 - 23 Αυγούστου 2012. Οι τρεις (3) καλλιτέχνες παρουσίασαν έργα με ελληνικά θέματα, προωθώντας με αυτό το τρόπο την ελληνική κουλτούρα. 
  3. "Η Τέχνη ταξιδεύει στον Πειραιά". Στην Δημοτική Πινακοθηκη Πειραιά 26 - 31 Σεπτεμβρίου 2012. Στην έκθεση συμμετείχαν τριανταεννιά (39) καλλιτέχνες (ζωγράφοι, γλύπτες και αγιογάφοι). Σε ένα νεοκλασσικό ιστορικό κτίριο - σήμα κατατεθέν -  της περιοχής του Πειραιά, οι καλλιτέχνες ανέδειξαν την πολυπολιτισμικότητα με δυναμικό τρόπο, καθώς σε αυτή την έκθεση συναντήσαμε διάφορους τύπους τεχνοτροπιών. Την έκθεση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Μιχαλολιάκος Βασίλειος, η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαμάη Ειρήνη και ο ιστορικός τέχνης κ. Πετμεζάς Λεόντιος.  
    1. Δημοσίευση ιστοχώρου zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου